Monday, August 3, 2009

Lasketiirus

Paar päeva tagasi käisime kolleegiga lasketiirus käsirelvadest laskmas. Kumbki meist polnud varem tulirelvadest lasknud, et olime mõlemad väga põnevil.

Alustuseks vestlesime veidi relvadest ning lasketiirust üldiselt. Seejärel tutvustati meile ohutusnõudeid ning reeglitega tutvumise järel pidime andma allkirjad. Kui juba korduvalt oli rõhutatud, et tegemist on tulirelvadega ning nendega tekitatud kahju on pöördumatu ja et relva võib hoida käes ainult suunaga sihtseina poole, saime aru, kui tõsise asjaga on tegemist. Lasketiiru ikka nalja tegema ei minda. Mind ennast hirmutas veidi tulirelva tagasilöögi energia. Kartsin, et löök on nii tugev, et võin pikali kukkuda või ennast vigastada. Instruktor ütles, et eelneva laskmise kogemuseta ei ole seda tagasilööki lihtsalt võimalik ette kujutada. Tegelikkuses asi nii hull ei olnud ning mõni suurem relv võttis vaid käed natukene liikuma või värisema.

Muidugi on oluline kuulata instruktori nõuandeid ja relva õigesti käes hoida. Enne iga relvaga laskmist rääkis instruktor lühidalt relva eripärast ning näitas õiged relva käsitsemise võtteid. Kõik relvad olid poolautomaatsed, st neist valanguid lasta ei saanud, kuid mulle meeldis, et see-eest sai kasutada laser- ja punatäppsihikut, nii et märgile kogunes auke juurde peaaegu iga lasuga. Lasta sai 4 erinevast relvast – püstol Walther P 22, poolautomaatne püstolkuulipildujaGSG 5, püstol Glock 17, taktikaline karabiin M4 – kokku 45 lasku. Soovi korral oleks olnud võimalus valida laskmiseks ka eksklusiivse paketi neli esimest relva.

Relvadest jäi kõige paremini meelde taktikaline karabiin M4, (vasakul pildil) mida kasutavad USA sõdurid ka Afganistanis. Tegemist on kaalult raske relvaga, nii et ma küll ei kujuta ette, kuidas sõdurid koos varustuse ning relvaga ja veel kuumaga ohtlikes piirkondades ringi jooksevad… Naisterahvale kõige paremini sobiv relv oli minu arvates püstol Walther P 22 (paremal pildil), mille lasersihik ja summuti lisavad relvale vaid eksklusiivsust.

Mälestuseks saime kaasa augulise märklaua ning mõne padrunikesta. Laskmine ise oli väga põnev kogemus, mida sõnadega hästi edasi anda polegi võimalik. Soovitan kõigil (ka naistel), kes vähegi relvahuvilised on, või lihtsalt uusi põnevaid elamusi otsi
vad, kindlasti lasketiirus ära käia!



***'Laskmine käsirelvadest' kinkekaart Kingitus.ee-s
***'
Laskmine käsirelvadest - Eksklusiivne pakett' kinkekaart Kingitus.ee-s


No comments:

Post a Comment