Thursday, March 7, 2013

Lahe veiniõhtu


Otsustasime Kingitus.ee tiimiga ühe toreda õhtu veeta ja seekordseks valikuks tegime veiniõhtu Veinimaailmas. Veiniõhtu teemaks olid meil vahuveinid. Ruum, kus veinikoolitus toimus, oli hubane ning õdus. Kui arvasimegi alguses, et kogu õhtu seisneb selles, et istume sõpradega lauda, joome vahuveini ning ajame juttu, siis üsna pea sai selgeks, et päris nii lihtsalt see siiski ei lähe.



Meid ootas ees õhtu, mis oli täis erinevate riikide kvaliteet-vahuveine ning põnevaid uusi teadmisi veinide maailmast. Õppisime palju uut vahuveinide valmistamise erinevatest tehnoloogiatest ning ajaloost, saime teada, kuidas toimub veinide klassifitseerimine suhkrusisalduse järgi ning proovisime ära ehtsa champagne-i.

Lisaks erinevate vahuveinide proovimisele, me ka hindasime neid. Hinnata tuli kõigi vahuveinide puhul kolme omadust – välimust, lõhna ja maitset. Need kolm jagunesid omakorda veel 3-5ks. Lõpus tuli veinile panna ka hinne 100 punti skaalal. Alguses tundus see kõik suhteliselt raketiteadusena, kuid kui maitsmisega peale hakkasime, siis läks asi põnevaks ning lõpuks tundsime end juba kui kogenud veinihindajad
:)

Pean ära märkima, et  veinide hindamine on ka suhteliselt loominguline tegevus. Huvitav oli hiljem kuulata, kuidas erinevad inimesed olid kirjeldanud teatud vahuveini värvi varjundeid või siis aroomi nüansse täiesti erinevate sõnadega. Seega on selle elamuse juures üsna oluline ka elav fantaasia...


Lahe veiniõhtu sobib nii paaridele õdusaks õhtuseks ajaviiteks kui ka sõprade seltskonnale. Elamuse teeb toredaks just see, et tegemist on ütlasi nii laheda ajaviitega kui ka õpetliku koolitusega. Soovitan seda elamust kõigile veinisõpradele ja kindlasti ei jää see minu viimaseks veiniõhtuks Veinimaaailmas.



Kadri Lepiku
Country Manager

No comments:

Post a Comment